Nowoczesne rozwiązania i innowacje dla działów Utrzymania Ruchu

4 października w zielonogórskim Hotelu Grape Town odbędzie się Konferencja Techniczna „Niezawodność i Utrzymanie Ruchu w zakładach produkcyjnych”. Organizowane przez Axon Media wydarzenie, skierowane jest do pracowników sektora produkcji, odpowiedzialnych za sprawne funkcjonowanie działów Utrzymania Ruchu.

Konferencja Techniczna to cykliczne spotkanie dla zapracowanych specjalistów, którzy cenią sobie jednodniowe wydarzenia w gronie ekspertów i potrzebują aktualnej i jednocześnie skondensowanej dawki wiedzy oraz inspiracji. Spotkanie odbędzie się w sprawdzonej, wykładowo-konsultacyjnej formule, poszerzonej o 26 stoisk wystawców, takich jak Adegis, Pneumat, Balluff, UE Systems, Kärcher i wielu innych. Zwieńczeniem Konferencji będą dwa praktyczne warsztaty techniczne. Pierwszy poszerzy wiedzę Uczestników o technologii ultradźwiękowej, drugi zwiększy kompetencje w dziedzinie diagnostyki maszyn. Udział w Konferencji, jak i warsztatach jest bezpłatny po wygodnej rejestracji online – warto skorzystać!

 

Wybrane tematy prelekcji:

  • Praktyczne narzędzia dla SUR, analiza opłacalności oraz metody zapewniające ciągłość pracy,
  • Wpływ filtracji w maszynach na koszty UR, zużycie energii i ślad węglowy,
  • Czyszczenie suchym lodem, odkurzanie, odpylanie, mycie wysokociśnieniowe – dobór metody i właściwego urządzenia,
  • Energooszczędne oświetlenie zakładów produkcyjnych,
  • Filtrowanie oleju i czyszczenie układów hydraulicznych bez przestoju produkcji,
  • Zalety i korzyści technologii ultradźwiękowej,
  • System przechowywania narzędzi z wykorzystaniem systemu RFID,
  • Prawidłowy pomiar temperatury,
  • Bezpieczeństwo pracy maszyn i urządzeń,
  • Innowacyjne systemy bezchemicznego uzdatniania wody procesowej i oczyszczania układów wody

Więcej informacji oraz rejestracja na stronie organizatora.
Udział jest bezpłatny dla zarejestrowanych online uczestników. Dodatkowo w ramach wydarzenia przewidziany jest odbiór Imiennych Certyfikatów Uczestnictwa, przerwy kawowe oraz materiały informacyjne.